CZEKOLADA BIAŁA Z ALGAMI I CZARNĄ SOLĄ MORSKĄ BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA 75 g - TORRAS
GLUTEN-FREE WHITE CHOCOLATE WITH ALGAE AND BLACK SEA SALT WITHOUT ADDED SUGAR 75 g - TORRAS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8410342004536
Masa netto (g)
75
Masa brutto (kg)
0,089
Objętość brutto (ml)
116
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,09 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku (19 %), inulina, chlorella (0,4 %), czarna sól morska (1 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika), aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 27 %.

OPIS
Czekolada biała z algami i czarną solą morską nie zawiera glutenu, co docenią szczególnie osoby na diecie bezglutenowej. Jest odpowiednia dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1882 kJ/454 kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 7,0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 49 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 5,0 g
Sól: 1,15 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.