SKŁADNIKI
makaron konjac 49 % (woda, skrobia z tapioki, mąka konjac 4 %, marchew w proszku), sos SOJOWY (woda, sól, SOJA, mąka PSZENNA), papryka 5 %, marchew 5 %, aluloza, teksturowane białko grochu 4 % (izolat białka grochu, mąka z żółtego grochu), ORZESZKI ZIEMNE 4 %, sok z limonki, czosnek, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, pasta z tamaryndowca (tamaryndowiec, woda), papryka chili w płatkach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzać w 3 krokach - mikrofalówka 2 minuty
1.Usuń kartonowy rękaw. Nie przekłuwaj folii. Nie usuwaj czarnej taśmy.
2.Umieść tackę w kuchence mikrofalowej. Podgrzewaj na pełnej mocy (1000 W) przez 2 minuty. Usłyszysz gwiżdżący dźwięk. Nie przejmuj
się, to jest całkowicie normalne. Twój posiłek jest dokładnie i równomiernie podgrzewany.
3.Ostrożnie zdejmij folie, aby uniknąć poparzenia parą, zamieszaj i ciesz się smakiem.
Uwaga: Produkt będzie gorący po podgrzaniu.
Patelnia - 5 minut
Usuń kartonowy rękaw i folię. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 4 - 5 minut, ciągłe mieszaj, aż posiłek będzie dokładnie podgrzany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 474 kJ / 113 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 13,5 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 3,8 g
Sól: 1,46 g
INFORMACJA ALERGENNA
Przygotowano w zakładzie, w którym wykorzystuje się JĘCZMIEŃ, SELER, MLEKO, GORCZYCĘ, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, dwutlenek siarki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć natychmiast. Jeśli opakowanie jest napuchnięte, nie należy go spożywać.