SKŁADNIKI
fasola Jaś* 58,3 %, zalewa (woda, sól himalajska). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Fasola Jaś w Zalewie to prawdziwa esencja natury zamknięta w słoiku! Starannie wyselekcjonowane, ziarna fasoli Jaś pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, co gwarantuje ich najwyższą jakość i wyjątkowy smak. Zanurzone w naturalnej, solnej zalewie, zachowują swoją miękkość i kremową konsystencję. Idealne uzupełnienie obiadu lub baza zdrowej sałatki. Wspaniale smakuje na zimno i na gorąco! Produkt odpowiedni dla wegan, bezglutenowy, pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość białka. Produkt do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 283 kJ/67 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 8,2 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +25℃. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 48 godzin.