FASOLKA MUNG BIO 400 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
5907814660701
PKWiU
01.11.71.0
Masa netto (g)
400
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Waga brutto
0,41 kg
BIO
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI

fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna -  1332 kJ / 316 kcal

Tłuszcz - 1,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g

Węglowodany - 44 g,

w tym cukry - 6,6 g

Błonnik - 16 g

Białko - 24 g

Sól - 0,04 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Chiny

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.