SKŁADNIKI
fasolka szparagowa z upraw biodynamicznych
OPIS
Fasola szparagowa pokrojona w 3-4 cm kawałki, pozbawiona nitek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Garnek: Włóż zamrożoną fasolkę szparagową do garnka z wrzącą wodą ze szczyptą soli i gotuj przez 8-10 minut, do uzyskania odpowiedniej twardości. Odcedź i dopraw do smaku.
Patelnia: Zamrożoną fasolę podsmaż na patelni z odrobiną oleju w średniej temperaturze, kilka razy mieszając. Doprawić do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 155 kJ / 37 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 5,1 g
w tym cukry: 2,7 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C: 1 dzień
Przechowywać w temperaturze -18°C do daty podanej na opakowaniu.
Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.