SOS SPAGHETTI BOLOGNESE WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 28 g - BIOVEGAN
ORGANIC FIX FOR THE PREPARATION OF SPAGHETTI BOLOGNESE GLUTEN-FREE 28 g - BIOVEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394200674
Masa netto (g)
28
Masa brutto (kg)
0,034
Objętość brutto (ml)
80
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Masa brutto (kg)
0,03 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
pomidory* 33 %, skrobia kukurydziana*, sól, cebula*, surowy cukier trzcinowy*, czosnek*, papryka*, pieprz*, bazylia*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Spaghetti Bolognese – któż mógłby się temu oprzeć?
Opakowanie 28 g wystarczy na przygotowanie sosu na 3 porcje makaronu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 250 ml wody; 200 g wegańskiej alternatywy mięsa mielonego (gotowej do ugotowania, bez przyprawy). Alternatywnie możesz użyć również granulatu sojowego, gotowanej soczewicy, tofu, nasion lub orzechów. Następnie dostosuj ilość dodanej wody, jeśli to konieczne.
1. Smaż wegańską alternatywę mięsa zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Dodaj zawartość torebki oraz wodę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
3. Chwilę gotuj – gotowe!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1128 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 8,5 g
Białko: 7,2 g
Sól: 17,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ŁUBIN, SOJĘ, ORZECHY, GORCZYCĘ i seler.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.