SKŁADNIKI
gryka ekspandowana
OPIS
Produkt ten powstał dzięki ekspandowaniu, które polega na poddaniu ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Używa się do niego całych ziaren zbóż, dlatego produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych, które się w nim znajdują.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1573 kJ/371 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 81,7 g
w tym cukry 0,54 g
Błonnik 2,67 g
Białko 6,6 g
Sól < 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.