NOWOŚĆ
HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA SENCHA JAPOŃSKA BIO 70 g - ECOBLIK
ORGANIC JAPAN SENCHA TEA 70 g - ECOBLIK
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5903242584312
Masa netto (g)
70
Masa brutto (kg)
0,109
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
5 szt
Masa brutto (kg)
0,11 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczna herbata zielona Japan Sencha 100 %.

OPIS
Herbata Japan Sencha to tradycyjna japońska zielona herbata. Jej tajemnica tkwi w procesie obróbki. Po zbiorze liście poddawane są kilkunastosekundowemu działaniu pary wodnej. Proces ten pozwala ograniczyć utlenianie zawartych w niej związków odżywczych. Następnie liście są odpowiednio kształtowane, suszone i sortowane. Stąd też nie są one zmielone, a jedynie zwinięte w pionowe ruloniki. Utrzymanie procedury produkcji pomaga zachować głębie smaku i zachować najwyższą jakość japońskiej herbaty.
Herbata Japan Sencha charakteryzuje się bardzo przyjemnym, delikatnym smakiem oraz piękną żółtą barwą po zaparzeniu. Przepełniona jest intensywnymi roślinnymi tonami.
Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać 1 łyżeczkę (2 g) zielonej herbaty do filiżanki o pojemności 200 ml. Następnie zalecamy zalać liście wodą o temperaturze 65-80 ℃. Napar parzyć pod przykryciem ok. 1-3 minuty. Zwłaszcza japońskie herbaty, wymagają zaparzania w niższej temperaturze i przez krótszy czas. Po tym czasie, otrzymany zielono-żółty napar należy odcedzić i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty!

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
TARGI BIO PLANET 2025: TARGI BIO PLANET
PRODUCENT (marka): ECOBLIK (herbaty)
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Chiny
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.