SKŁADNIKI
ekologiczna herbata zielona Japan Sencha 100 %.
OPIS
Herbata Japan Sencha to tradycyjna japońska zielona herbata. Jej tajemnica tkwi w procesie obróbki. Po zbiorze liście poddawane są kilkunastosekundowemu działaniu pary wodnej. Proces ten pozwala ograniczyć utlenianie zawartych w niej związków odżywczych. Następnie liście są odpowiednio kształtowane, suszone i sortowane. Stąd też nie są one zmielone, a jedynie zwinięte w pionowe ruloniki. Utrzymanie procedury produkcji pomaga zachować głębie smaku i zachować najwyższą jakość japońskiej herbaty.
Herbata Japan Sencha charakteryzuje się bardzo przyjemnym, delikatnym smakiem oraz piękną żółtą barwą po zaparzeniu. Przepełniona jest intensywnymi roślinnymi tonami.
Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać 1 łyżeczkę (2 g) zielonej herbaty do filiżanki o pojemności 200 ml. Następnie zalecamy zalać liście wodą o temperaturze 65-80 ℃. Napar parzyć pod przykryciem ok. 1-3 minuty. Zwłaszcza japońskie herbaty, wymagają zaparzania w niższej temperaturze i przez krótszy czas. Po tym czasie, otrzymany zielono-żółty napar należy odcedzić i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.