SKŁADNIKI
ciecierzyca gotowana 53 % (ciecierzyca, woda), olej rzepakowy, woda, pasta SEZAMOWA tahini 5 %, sok z zagęszczonego soku z cytryny, papryka jalapeo 4 % (zielona papryka jalapeo, ocet spirytusowy, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia), sól, czosnek granulowany, kmin rzymski, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
OPIS
Pasta z ciecierzycy z dodatkiem zielonych papryk jalapeo.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1097 kJ/262 kcal
Tłuszcz: 19,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 9,6 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 6,2 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 2 dni.