SKŁADNIKI
ciecierzyca gotowana 57 %, olej rzepakowy, pesto rosso 10 % (pomidory suszone (pomidory suszone 45 %, woda, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), olej rzepakowy, ORZECHY NERKOWCA 5 %), woda, pasta SEZAMOWA tahini, zagęszczony sok z cytryny, sól, czosnek suszony, kmin rzymski, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
OPIS
Pasta z ciecierzycy z pesto z czerwonych pomidorów.
Zapakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1052 kJ/251 kcal
Tłuszcz: 19,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 7,5 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 6,8 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 2 dni.