SKŁADNIKI
JESIOTR syberyjski (Acipenser baerii), sól.
Wyhodowano w Polsce.
OPIS
Jesiotr pochodzi z polskiej hodowli na Mazurach. Otrzymują państwo pyszną, soczystą polędwicę z jesiotra, bez ości. Idealnie nadaje się do sałatek czy na kanapki lub sushi. Wystarczy pokroić w plasterki. Wędzona w dymie olchowo-bukowym w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem.
UWAGI
Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 452 kJ / 108 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 16 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.