SKŁADNIKI
JOGURT* (MLEKO pasteryzowane*, kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophillus, Lactobacillus bulgaricus). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
JOGURT z pasteryzowanego MLEKA siennego STG (100 %), 3,5 % tłuszczu.
JOGURT ma kremową konsystencję, jest doskonały dla dzieci i dorosłych.
Prosty skład, na bazie którego tworzymy nasz JOGURT naturalny to gwarancja wyjątkowego smaku, który kryje w sobie liczne zalety dla ogólnego zdrowia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 304 kJ/73 kcal
Tłuszcz: 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 3,6 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,1 g
Wapń: 130 mg (17 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C