SKŁADNIKI
ekologiczne kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone 100 %.
OPIS
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -2268 kJ / 542 kcal
Tłuszcz - 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g
Węglowodany - 4,7 g
w tym cukry - 1,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.