SKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Tłuszcz 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 38 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 2,4 g
Błonnik 17 g
Białko 12 g
Sól 0,13 g
Składniki mineralne
Żelazo 13,9 mg (99,3 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.