SKŁADNIKI
kapusta* 95 %, marchew* 3 %, sól kamienna, kminek*, jałowiec*, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna kapusta kiszona powstaje z najwyższej jakości, ekologicznych składników. Uprawiana jest bez użycia sztucznych nawozów i pestycydów, co gwarantuje pełnię naturalnych wartości odżywczych. Proces fermentacji, wzbogaca ją o dobroczynne bakterie probiotyczne. Kapusta kiszona ma intensywny, kwaskowaty smak, który idealnie komponuje się w wielu daniach, takich jak bigos, pierogi, czy zupa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 65 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce.