SKŁADNIKI
ekologiczna, mielona kawa arabica 100 % palona tradycyjnymi metodami.
OPIS
Ekologiczna kawa arabica, pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda wypalania nadaje kawie nut słodowych i palonych.
Zaleca się parzenie kawy metodą drip brewing przez papierowy filtr. Ta metoda pozwala cieszyć się pełnym smakiem i aromatem kawy, a jednocześnie jest stosunkowo prostą i wygodną opcją, którą możesz wypróbować w domu. Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na litr wody należy użyć 70 g kawy, na filiżankę (100 ml) 7 g kawy, a na kubek (250 ml) 17 g kawy. Aby zachować pełny aromat kawy, należy użyć wody o temperaturze 90–95°C.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.