SKŁADNIKI
napar z zielonej herbaty* 77 % (woda, zielona herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, naturalny aromat mango* 0,8 %, żywe kultury scoby*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem zagęszczonego soku jabłkowego z aromatem mango. Naturalnie musujący.
W związku z procesem fermentacji, napój może zawierać do 0,5 % alkoholu. Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 101 kJ / 20 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,5 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.