SKŁADNIKI
napar z czarnej herbaty 58 % (woda, czarna herbata), zagęszczony sok jabłkowy 21 %, napar korzenny 15 % (woda, cynamon, goździki, kardamon), syrop dyniowy 5 % (skarmelizowany cukier, woda, sok cytrynowy, ekstrakt z dyni, cynamon, imbir), żywe kultury scoby.
OPIS
Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty. Naturalnie musujący. Produkt niepasteryzowany.
W związku z procesem fermentacji produkt może zawierać do 1,2 % alkoholu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 101 kJ/20 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,5 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, gorczycę.
UWAGI
Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym i świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.