SKŁADNIKI
substancja słodząca: maltitol, prażone ORZECHY LASKOWE (22 %), tłuszcz shea, olej słonecznikowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9 %), odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: lecytyny (ze słonecznika).
OPIS
Tak samo orzechowy, ciemny, kremowy jak jego klasyczna wersja, tyle, że bez dodatku cukru. Idealny do fit śniadania i jako dodatek do wypieków. Lekki, bez poczucia winy, bogaty w to wszystko laskowe, co dobre i zdrowe. Niezrównana i wspaniała konsystencja naszego kultowego smarowidła, cudownie głęboki - czekoladowy kolor! Smakiem przebija wszystko, co powstało do potęgi n-tej.
Rzemieślniczy krem czekoladowy z ORZECHÓW LASKOWYCH i kakao od Good Noot jest:
źródłem cennych białek i tłuszczów,
wolny od oleju palmowego,
bez sztucznych barwników i konserwantów,
bez dodatku cukru,
bezglutenowy,
idealny dla wegetarian.
Laskowe ORZECHY, które znajdziesz w kremie sami prażymy, mielimy, przekładamy do słoiczków, a następnie etykietujemy. Wszystko rzemieślniczo i od serca!
Nie martw się jeśli ulegnie naturalnemu rozwarstwieniu - wtedy po prostu go rozmieszaj.
Zawiera substancję słodzącą oraz naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Zapraszamy Cię do spróbowania reszty kremów z orzechowej rodziny Good Noot. Wszystkie co do jednego są wyborne!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2275 kJ / 544 kcal
Tłuszcz: 44,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g
Węglowodany: 39,2 g
w tym cukry: 4,6 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,11 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ORZECHY i soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.