NOWOŚĆ
MĄKA KUKURYDZIANO - GRYCZANA DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PASTA NATURA
ORGANIC TARAGNA POLENTA FLOUR GLUTEN-FREE 500 g - PASTA NATURA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8050534149111
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,550
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Masa brutto (kg)
0,55 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1419 kJ / 334 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.