SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ŻYTNIA
OPIS
ŻYTO jest zbożem mocnym i odpornym. Jest bogatym źródłem błonnika.
Do produkcji mąki chlebowej wybieramy ziarna o najlepszej jakości piekarniczej. Podczas mielenia zachowujemy część osłonki zbożowej i zarodków, dlatego mąka chlebowa Probio zawiera więcej błonnika niż mąka biała i zapewnia uczucie sytości na dłużej. Nie tylko do chleba, ale także do wypieku bułek żytnich, krakersów, pierników, pizzy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1432 kJ/338 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 10 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.