MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
ORGANIC DURUM 2 - EGG PASTA 250 g - BARTOLINI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5901902001889
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,320
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Masa brutto (kg)
0,32 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować ok. 4 - 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1569 kJ/370 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 3,1 g
Białko - 13 g
Sól - 0,04 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
TARGI BIO PLANET 2024: TARGI BIO PLANET
PRODUCENT (marka): BARTOLINI (makarony)
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.