NOWOŚĆ
MAKARON FREGOLA BIO 400 g - LA BIO IDEA
ORGANIC DURUM WHEAT SEMOLINA PASTA FREGOLA 400 g - LA BIO IDEA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8718976020831
Masa netto (g)
400
Masa brutto (kg)
0,417
Objętość brutto (ml)
783
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,42 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY DURUM), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Fregola to makaron typowy dla tradycji kulinarnej Sardynii, występuje w charakterystycznej formie nieregularnych kuleczek. Ze względu na kształt (przypomina kaszę) jest stosowany do sałatek, zarówno na zimno jak i na ciepło, a także idealny do zup.
Makaron podczas procesu wytwarzania jest wypiekany, stąd przy jego gotowaniu czuć zapach przypominający świeży chleb.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Holandia
Kategorie: Kasze i kuskus

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.