SKŁADNIKI
woda oczyszczona, skrobia z tapioki, ryż biały okrągły (5 %), mąka konjac (3 %), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego
OPIS
Konjac Sticky Rice wytwarzany jest z korzenia rośliny konjac i japońskiego ryżu do sushi.
Nie zawiera cukru, jest bez glutenu, wegański. Świetnie sprawdzi się w diecie keto.
Konjac Sticky Rice od Keto Chef to świetna alternatywa dla tradycyjnego ryżu i może być używany w ten sam sposób. Przyrządzaj swoje ulubione potrawy i ciesz się korzyściami zdrowotnymi starożytnej rośliny konjac.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Wysyp pół opakowania na płaty nori (brak w zestawie)
Krok 2: Rozprowadź na 3/4 powierzchni.
Krok 3: Zroluj, pokrój, smacznego. Najlepiej smakuje z sosem SOJOWYM, pastą miso i imbirem.
Alternatywnie:
Krok 1: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
Krok 2: Dodaj do ulubionego dania tj. przystawka lub zupa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 223 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11,6 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się SOJĘ, OWIES i siarczyny.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.