MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) RIGATONI BIO 500 g - ALCE NERO
ORGANIC DURUM WHEAT SEMOLINA PASTA DI GRAGNANO I.G.P. RIGATONI 500 g - ALCE NERO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8009004809666
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,520
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,52 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.

OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Włochy
KRAJ PRODUCENTA: Włochy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.