MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z IMBIREM) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - VENETA
ORGANIC GLUTEN FREE PENNE PASTA BROWN RICE & GINGER 250 g - ZAKWASOWNIA (VENETA)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5903726408684
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,324
Objętość brutto (ml)
157
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,32 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ryż brązowy* 97 %, imbir* 2 %, pieprz*, esencja olejku z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczny makaron penne z mąki ryżowej w kształcie rurek przygotowywany w sposób tradycyjny. Makaron doskonale sprawdzi się z prostymi sosami: warzywnym lub pomidorowym, z mięsem lub bez, ale świetnie nada się również do bulionów i minestrone. Makaronowe rurki są również znakomitym dodatkiem do sałatek lub zup dla najmłodszych. Pokocha je zapewne każdy członek rodziny. Koniecznie spróbuj!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 min. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1494 kJ/353 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 8,1 g
Sól: <0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Kategorie: Makarony \ bezglutenowe

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.