MAKARON (Z SOCZEWICĄ CZARNĄ) DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g - NOVELLE
DIABETIC PASTA FUSILLI 250 g - NOVELLE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5900354039822
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,268
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom.

OPIS
Makaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę.
Zalety Makaronu Novelle Diabetic:
- Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
- Niski indeks glikemiczny: poniżej 55
- Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
- Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
- Zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego.
- Przygotowuje się go szybko, czas gotowania to jedyne 5 minut.
- Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami

Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 730 kJ/173 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 g
Cynk: 2,5 mg (25 %)*
Chrom: 11,6 μg (29 %)*

* - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.