SKŁADNIKI
daktyle w proszku*, mąka gryczana*, substancja słodząca: erytrytol* 15 %, skrobia z tapioki*, białko grochu* 6 %, białko ryżu* 6 %, mąka z ORZESZKÓW ZIEMNYCH*, kakao alkalizowane w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 5 % (kakao w proszku*, regulator kwasowości: węglany potasu), mąka z lnu*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: kwas winowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piec konwekcyjny do 170°C (lub 185 - 190°C w przypadku piekarnika konwencjonalnego). Przygotować średniej wielkości blachę do pieczenia (20 x 24 cm lub maksymalnie 22 x 26 cm), lekko ją natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia.
2. W misce połączyć 60 ml oleju, 250 ml MLEKA i mieszankę brownie, mieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlać ciasto na przygotowaną blachę, równomiernie je rozprowadzić.
Zamiast oleju i MLEKA, można użyć roztopione MASŁO i napój roślinny.
3. Piec przez 20 - 22 minuty w piecu konwekcyjnym w temperaturze 170°C (lub 185 - 190°C w przypadku piekarnika konwencjonalnego), aż do upieczenia.
4. Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 12 g
Białko: 18 g
Sól: 1,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.