SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy pełnoziarnista 71 %, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, cynamon mielony, goździki mielone.
OPIS
Mieszanka piekarnicza - Ciasteczka z ciecierzycy bezglutenowe, jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 2 JAJA, 100 g miodu, 100 g MASŁA, proszek do pieczenia
• Zawartość opakowania przesyp do miski, dodaj płaską łyżeczkę proszku do pieczenia (około 6 g) i całość przemieszaj.
• Dodaj 2 całe JAJA, 100 g miodu i 100 g rozpuszczonego i ostudzonego do temperatury pokojowej masła.
• Wyrób ciasto, a następnie odrywaj niewielkie kawałeczki, formuj z nich kulki, lekko spłaszczaj miedzy dłońmi i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz 25 minut w temperaturze 160°C.
• Po wystudzeniu ciasteczka można posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladą wedle upodobania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1453 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 18 g
Błonnik: 16 g
Białko: 16 g
Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu