NOWOŚĆ
MIESZANKA NA CIASTO FONDANT CZEKOLADOWY (LAVA CAKE) BEZGLUTENOWA BIO 241 g - ZDROWO NAMIESZANE
ORGANIC CHOCOLATE FONDANT CAKE MIX GLUTEN-FREE 241 g - ZDROWO NAMIESZANE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5903317213284
Masa netto (g)
241
Masa brutto (kg)
0,550
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
16 szt
Masa brutto (kg)
0,55 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI:
kropelki gorzkiej czekolady* (62 %) (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, mąka z tapioki*, sól himalajska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
BIO Lava Cake Zdrowo Namieszane – Rozkosz czekolady na Twoim talerzu!
Mieszanka, która pozwoli Ci przygotować nieziemski, 5 gwiazdkowy, mocno czekoladowy deser w zaledwie 15 minut.
To płynna czekolada w towarzystwie, jak zawsze, tylko ekologicznych, wartościowych i bezglutenowych składników!
Potrzebujesz tylko 3 jaj oraz pół kostki MASŁA by z jednego opakowania przygotować 4 mistrzowskie porcje.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Rozgrzej piekarnik do 220℃ góra-dół.
2.Do niedużego garnka włóż 100 gram MASŁA (pół kostki) i na małej mocy podgrzewaj, aż całkowicie się rozpuści
3.Po rozpuszczeniu ściągnij z palnika, wsyp zawartość opakowania i energicznie mieszaj rózgą kuchenną, aż cała czekolada się rozpuści
4.Do masy czekoladowej wbij 3 jajka i dokładnie ubij - za pomocą rózgi lub miksera elektrycznego
5.Wysmaruj masłem foremki i wiej przygotowaną masę - do 3/4 wysokości foremek
6.Wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Po 10 minutach góra i boki mają być ścięte a środek płynny.
7.Wyciągnij z piekarnika, odczekaj 1-2 minuty aż odrobinę ostygnie, i delikatnie podważając dookoła nożem, przełóż na talerzyk
8.Podawaj na ciepło, posypane cukrem pudrem, z malinami lub gałką lodów waniliowych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1736 kJ / 417 kcal
Tłuszcz: 29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 21 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,3 g

UWAGA
Do Lava Cake idealnie pasują również świeże truskawki, jagody lub pestki granatu
Lava Cake możesz jeść również na zimno, jednak najbardziej polecamy wersję na ciepło, z płynną czekoladą

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.