SKŁADNIKI
ekologiczna moringa (Moringa oleifera) - liście sproszkowane 100 %.
OPIS
Ekologiczna sproszkowana moringa otrzymywana jest przez zmielenie liści wiecznie zielonego, tropikalnego drzewa Moringa oleifera nazywanego drzewem życia. Polecamy szczególnie podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego.
Suplement diety, wysoka zawartość błonnika pokarmowego, potasu, żelaza, wapnia, źródło białka.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1845 kJ/440 kcal
Tłuszcz - 9,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,1 g
Węglowodany - 55 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 27 g
Białko - 20 g
Sól - 0,19 g
Składniki mineralne
Żelazo - 47,07 mg (336 %*)
Wapń - 2290 mg (286 %*)
Potas - 1910 mg (96 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
ZALECANE SPOŻYCIE
18 g dziennie tj. 3 miarki dołączone do produktu. Zalać wodą lub dodać do koktajli owocowych lub soków warzywnych. Zawartość składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: żelazo 8,47 mg (61 %*), wapń 412,2 mg (52 %*), potas 343,8 mg (17 %*). Moringa pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.