SKŁADNIKI
woda, miód (32 %), ziarna GORCZYCY białej, ocet winny, sól, przyprawy.
OPIS
W czasie długotrwałego procesu produkcji naszej musztardy miodowej używa się nasion GORCZYCY, które leżakują wraz z pozostałymi surowcami w beczkach dębowych. Ten tradycyjny sposób przygotowania nadaje musztardzie wyjątkowy aromat. Po kilkunastu godzinach maceracji, czyli moczenia ziaren GORCZYCY w occie, wodzie i przyprawach, następuje mielenie zacieru w młynach żarnowych, zwanych cewami.
Do produkcji musztardy miodowej używamy jednorodnych przypraw oraz naturalnego miodu, co finalnie wpływa na jej słodki smak. Macerowanie w dębowych beczkach dodatkowo potęguje głębię aromatu, który czyni nasz produkt smacznym i tradycyjnym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 760 kJ / 180 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 27 g
Białko: 5,6 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.