SKŁADNIKI
olej słonecznikowy* wysokooleinowy, rafinowany (80 %), MASŁO Ghee* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Lubisz maślany smak, ale nie chcesz używać masła? W takim razie ekologiczny olej do smażenia z masłem Ghee jest właśnie dla Ciebie! Jest to niezawierające laktozy połączenie bogatego w kwas oleinowy oleju słonecznikowego i intensywnego, maślanego smaku bez dodatkowych substancji aromatycznych.
Za tę delikatną maślaną nutę odpowiada MASŁO ghee, które jest wykorzystywane głównie w kuchni ajurwedyjskiej. Z MASŁA ghee w procesie klarowania usuwane są białka MLEKA, woda i laktoza, co pozwala ostatecznie uzyskać MASŁO klarowane.
Nasz ekologiczny olej do smażenia z masłem Ghee jest idealnym rozwiązaniem dla konsumentów kierujących się zasadami świadomego odżywiania. Można go rozgrzewać do wysokich temperatur i nadaje się dla wszystkich, którzy cenią sobie delikatny, maślany smak podczas gotowania i smażenia. Można na nim smażyć świeże warzywa, ryby, omlety, ziemniaki, a nawet desery (np. tosty francuskie). W porównaniu z masłem lub masłem klarowanym płynna konsystencja pozwala na wyjątkowo precyzyjne dozowanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3404 kJ/828 kcal
Tłuszcz - 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Witamina E - 40 mg [333 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)]
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.