SKŁADNIKI
80 % wysokooleinowy rafinowany olej słonecznikowy*, 20 % oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej.
Wegańska mieszanka oleju i oliwy jest bogata w witaminę E i nadaje się do pieczenia, smażenia w głębokim tłuszczu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 3367 kJ / 819 kcal
Tłuszcz: 91 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g
Witamina E: 49 mg (408 % **)
** referencyjna wartość spożycia
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
INFORMACJA ALERGENNA
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.