SKŁADNIKI ekologiczny olej MCT z oleju kokosowego (Cocos nucifera).
OPIS Olej MCT to znakomite uzupełnienie codziennej diety w kwas kaprylowy oraz kwas kaprynowy. Kompozycja średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych: kwas kaprylowy: 62 %, kwas kaprynowy: 45 %. Obydwa te kwasy zaliczane są do tzw. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (z angielskiego medium chain triglycerides - MCT). Czysty olej z kokosa MCT ma sześć razy bardziej skoncentrowane kwasy tłuszczowe (kaprylowy i kaprynowy) niż olej kokosowy. Znajduje zastosowanie do: napoi, sałatek, shake czy smoothie. Polecany w diecie ketogenicznej oraz dla osób aktywnych fizycznie. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3765 kJ/900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 100 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g kwas kaprylowy - 62 g kwas kaprynowy - 45 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.