SKŁADNIKI
ekologiczny olej z miąższu awokado tłoczony na zimno, nierafinowany. 
OPIS
Olej jest otrzymywany z miąższu dojrzałych owoców awokado metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu olej zachował wszystkie cenne właściwości owocu, z którego powstał. Olej ten ma delikatny smak, zapach oraz piękny zielonkawy kolor. Stosować na zimno jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów i past.
Olej z awokado jest źródłem kwasów wielonienasyconych (NNKT). Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi] 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3702 kJ/884 kcal 
Tłuszcz - 100 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g 
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 72 g 
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 10 g 
Węglowodany - 0 g 
w tym cukry - 0 g 
Błonnik - 0 g 
Białko - 0 g 
Sól - 0 g
 
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.