SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Pozyskiwane są metodą wirowania na zimno.
Oliwki ARBEQUINA to odmiana pochodząca z Katalonii charakteryzująca się najniższą kwasowością spośród innych gatunków oliwek.
Oliwa ta jest zalecana osobom szukającym delikatnej w smaku oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3471 kJ / 829 kcal
Tłuszcz: 98,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15,6 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 73,1 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 9,9 g
Węglowodany: 0 g
tym cukry: 0 g
Białko: 0g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła i światła.