SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Gdy temperatura spada do około 5ºC, niektóre kwasy tłuszczowe obecne w oliwie zaczynają krystalizować, powodując jej zmętnienie. To naturalne zjawisko nie wpływa na jakość produktu. Wystarczy umieścić oliwę w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej, aby odzyskała swoją pierwotną klarowność. Oliwa pozostaje w pełni wartościowa i nadaje się do spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, ale nie w lodówce