SKŁADNIKI
ekologiczne otręby z PSZENICY ORKISZ 100 %.
OPIS
Ekologiczne otręby ORKISZOWE powstają podczas procesu przemiału ORKISZU na grys orkiszowy. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecamy również wykorzystanie otrąb w domowych wypiekach i potrawach mącznych. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1203 kJ/287 kcal
Tłuszcz 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 22 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 38 g
Białko 17 g
Sól 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.