NOWOŚĆ
OWSIANKA BŁONNIKOWA Z MALINAMI I BORÓWKAMI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 350 g - VERIVAL
ORGANIC PORRIDGE WITH RASPBERRY AND BLUEBERRY NO ADDED SUGAR GLUTEN-FREE 350 g - VERIVAL
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
9004617072352
Masa netto (g)
350
Masa brutto (kg)
0,395
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,4 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
grubo mielony pełnoziarnisty OWIES bezglutenowy* 75,7 %, kostki jabłka* 5 %, pokrojone figi* (figi* 95 %, mąka ryżowa*), inulina w proszku*, liofilizowane kawałki malin* 2 %, chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), siemię lniane brązowe*, siekane MIGDAŁY*, łupiny babki płesznik*, granulki topinamburu*, liofilizowane borówki* 1 %, liofilizowane porzeczki czerwone*, burak w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
50 g porcji owsianki dostarcza 1,7 g beta-glukanów z owsa. Beta-glukany z owsa pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest jednym z czynników ryzyka choroby niedokrwiennej serca. Pozytywny efekt występuje przy dziennym spożyciu 3 g beta-glukanów z owsa. Ważna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do miski wsypać 50 g owsianki (6 łyżek) i zalać 110 ml gorącego MLEKA lub napoju roślinnego (w zależności od pożądanej konsystencji). Wymieszaj, pozostaw do namoczenia na 3 minuty.
Dla owsianki "nocnej" dodaj odrobinę zimnego MLEKA i odstaw do namoczenia w lodówce na noc. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1582 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 9,4 g
Błonnik: 16 g
Białko: 12 g
Sól: 0,04 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ, orzechy.

UWAGA
Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty pestek owoców i łupiny orzechów. 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.