SKŁADNIKI
Mąka bezglutenowa (skrobia PSZENNA bezglutenowa, skrobia kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza, błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja spulchniająca: weglany sodu), JAJA, JOGURT naturalny, marmolada różana, MASŁO, ŚMIETANA 12 %, MLEKO 3,2 %, cukier, drożdże, spirytus, aromat pomarańczowy.
OPIS
Produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej.
Pączki ręcznie robione, puszyste i miękkie. To klasyczne pączki smażone w głębokim tłuszczu. Są smaczną propozycją dla wszystkich osób z celiakią i będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. Doskonałe na tłusty czwartek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1714 kJ/410 kcal
Tłuszcz: 28,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 31,8 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 0 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,16 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem i słońcem.