SKŁADNIKI
filet z CZARNIAKA (Pollachius virens) 65 %, skrobia kukurydziana*, woda, mąka kukurydziana*, płatki kukurydziane*, sól morska, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
CZARNIAK pochodzi ze zrównoważonego rybołówstwa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na patelni: na rozgrzanym olej umieść ryby mrożone i smażyć przez około 6-7 minut obracając regularnie, do uzyskania złotego koloru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 569 kJ/136 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18,3 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 13,4 g
Sól: 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze - 18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.