SKŁADNIKI
woda, olej rzepakowy, białko grochowe (8,5 %), substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Euchema, aromaty, emulgator: metylceluloza, warzywa suszone (cebula, czosnek), maltodekstryna, sól, cukier, substancja zagęszczająca: konjac, błonnik PSZENNY, skrobia kukurydziana modyfikowana, glukoza, pieprz biały mielony, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza
OPIS
Produkt roślinny na bazie białka grochowego, pasteryzowany.
Źródło białka i błonnika.
Zainspiruj się - wypróbuj jako:
-pożywne śniadanie - na gorąco, tradycyjnie z wody
-dodatek do leczo lub gulaszu
-przekąskę - w formie hot-doga
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Parówki podgrzać w gorącej wodzie (przez ok. 2 minuty) lub w kuchence mikrofalowej (przez ok. 1 minutę).
Powyższe wskazówki należy traktować jako orientacyjne z uwagi na różnice między urządzeniami grzewczymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1030 kJ/246 kcal
Tłuszcz: 20,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 6,3 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 8,8 g
Sól: 1,6 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SEZAM, dwutlenek siarki i SIARCZYNY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.