SKŁADNIKI
woda, olej rzepakowy, białko grochowe 8,5 %, aromaty, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Euchema, maltodekstryna, emulgator: metyloceluloza, warzywa suszone (cebula, czosnek), sól, cukier, substancja zagęszczająca: konjac, skrobia kukurydziana modyfikowana, błonnik PSZENNY, glukoza, pieprz biały mielony, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza.
OPIS
Produkt roślinny na bazie białka grochowego, pasteryzowany.
Źródło białka i błonnika. Niska zawartość cukrów.
Zainspiruj się - wypróbuj jako:
-pożywne śniadanie - na gorąco, tradycyjnie z wody
-dodatek do leczo i gulaszu
-przekąskę w formie hot-doga
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Parówki podgrzać w gorącej wodzie (przez ok. 2 minuty) lub w kuchence mikrofalowej (przez ok. 1 minutę)
Powyższe wskazówki należy traktować jako orientacyjne z uwagi na różnice między urządzeniami grzewczymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 996 kJ/238 kcal
Tłuszcz: 19,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
Węglowodany: 6,1 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 8,4 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SEZAM, dwutlenek siarki i SIARCZYNY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.