SKŁADNIKI
DORSZ bałtycki (Gadus morhua callarias) rozdrobniony 46 %, olej rzepakowy 15 %, kasza jaglana 14 %, cebula smażona 13 %, koncentrat pomidorowy 8 %, sól, papryka słodka, chili, pieprz cayenne, cukier, pieprz.
OPIS
Pasta kołobrzeska z dorsza. Konserwa rybna sterylizowana.
DORSZ bałtycki (Gadus morhua callarias) złowiony w Morzu Bałtyckim (obszar połowu FAO 27 III D), metoda połowu: włok denny lub sieci stawne.
Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 892 kJ/213 kcal
Tłuszcz: 9,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 4,1 g
Białko: 12 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godzin.