SKŁADNIKI
PSTRĄG wędzony 50 % (PSTRĄG, sól), majonez (olej rzepakowy 80 %, żółtko JAJA 6 %, ocet spirytusowy, cukier, sól, GORCZYCA, ekstrakty przypraw, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz E 385), suszone pomidory marynowane 2 % (pomidory, woda, cukier, ocet winny, sól, olej rzepakowy, mieszanka ziół), sok z cytryny, natka pietruszki, sól, pieprz.
OPIS
Delikatna pasta z pstrąga z roztoczańskich wód przygotowywana według domowej receptury.
Produkt wyrabiany ręcznie, gotowy do spożycia. Prosty skład, pyszny smak.
Idealna na kanapki i nadzienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1729 kJ / 418 kcal
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 3,7 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 13 g
Sól: 0,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.