SKŁADNIKI
mięso wieprzowe*, sól morska, przyprawy*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Salami Picante to tradycyjne salami charakterystyczne dla regionu Kalabria.. Charakteryzuje się intensywnym smakiem, uzyskanym dzięki grubo mielonemu mięsu wieprzowemu z udźca, z dodatkiem soli i papryki (mielonej i w ziarnach). Salami dojrzewa co najmniej 30 dni w naturalnych osłonkach. Idealnie smakuje pokrojone w cienkie plastry, lub stanowi nieodzowny składnik wielu rodzajów Pizzy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1483 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,7 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 24 g
Sól: 5,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do +7°C.