NOWOŚĆ
SALAMI PICCANTE DOJRZEWAJĄCE BEZGLUTENOWE BIO (około 2,50 kg) - PRIMAVERA (NA ZAMÓWIENIE)
ORGANIC SALAMI PICCANTE MATURED GLUTEN-FREE (approx. 2.50 kg) - PRIMAVERA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
2247424
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,000
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
2,5 kg
Masa brutto (kg)
1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mięso wieprzowe*, sól morska, przyprawy*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Salami Picante to tradycyjne salami charakterystyczne dla regionu Kalabria.. Charakteryzuje się intensywnym smakiem, uzyskanym dzięki grubo mielonemu mięsu wieprzowemu z udźca, z dodatkiem soli i papryki (mielonej i w ziarnach). Salami dojrzewa co najmniej 30 dni w naturalnych osłonkach. Idealnie smakuje pokrojone w cienkie plastry, lub stanowi nieodzowny składnik wielu rodzajów Pizzy. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1483 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,7 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 24 g
Sól: 5,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do +7°C.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.