NOWOŚĆ
SER ŻÓŁTY DOJRZEWAJĄCY SMAKUŚ BIO (około 0,30 kg) - JUCHOWO (NA ZAMÓWIENIE)
ORGANIC MATURED CHEESE SMAKUŚ (approx. 0.30 kg) - JUCHOWO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5904921483070
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,000
Objętość brutto (ml)
364
Jednostka miary
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
0,3 kg
Masa brutto (kg)
1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczne MLEKO pełne pasteryzowane A2, kultury bakterii fermentacji mlekowej, koagulant mikrobiologiczny, sól.

OPIS
MLEKO, z którego wytwarzamy Juchowski nabiał pozyskujemy od krów z własnego stada, o genotypie A2A2, czyli pierwotnym, prastarym, niezmutowany genotypie. Nasze krowy żyją w biodynamicznym gospodarstwie ekologicznym, w godnych warunkach, w zgodzie z naturą. Latem pasą się na juchowskich, czystych biologicznie łąkach, wolnych od herbi i pestycydów. Zimą zaś przebywają w nowoczesnych, czystych i przestrzennych oborach zajadając Juchowskie siano. 

Dobrostan naszych krów przekłada się na jakość pozyskiwanego od nich MLEKA oraz na produkty, które z niego powstają. Wszystkie Juchowskie, mleczne specjały wytwarzamy z MLEKA A2. Tworzymy z pasją, w sposób rzemieślniczy, zawsze z poszanowaniem ludzi, zwierząt oraz ziemi.
Produkty z MLEKA A2 zalecane są:
• dla alergików i osób z nietolerancją pokarmową
• dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych
• dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym

SER Smakuś polecany jest dzieciom, doskonały do kanapek, sałatek, koreczków i innych przekąsek. Subtelny, śmietankowy smak znajduje uznanie wielu młodszych, ale i dorosłych smakoszy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1431 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 27,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,7 g
Węglowodany: 1,3 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 23,5 g
Sól: 2 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.