SKŁADNIKI
filety ŚLEDZIOWE (55 %), woda, warzywa* (cebula*, ogórki*, papryka*, marchew*) w zmiennych proporcjach, przecier pomidorowy*, olej słonecznikowy*, cukier trzcinowy*, ocet winny*, GORCZYCA*, sól morska, przyprawy* (zawierają SELER), substancja zagęszczająca: guma guar, mączka chleba świętojańskiego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Filety śledziowe ze zrównoważonego rybołówstwa. Śledzie złowione na północno-wschodnim Atlantyku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 600 kJ/144 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
jednonienasycone: 4,7 g
wielonienasycone: 3,6 g
Węglowodany: 3,3 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 8,6 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.