SKŁADNIKI
sok jabłkowy, przecier z mango, przecier jabłkowy, przecier z aceroli, witamina C, glukonian cynku.
OPIS
Sok wieloowocowy z cynkiem i witaminą C wspomagający układ odpornościowy.
Aby nasz układ odpornościowy działał sprawnie, nasz organizm potrzebuje odpowiedniej ilości witaminy C i cynku. Ponieważ organizm nie jest w stanie sam wytworzyć tego minerału, a jego zasoby są ograniczone, należy go regularnie dostarczać poprzez zbilansowaną i zróżnicowaną dietę. Z soczystych jabłek, dojrzałych w słońcu mango i cennych wiśni aceroli, produkujemy sok najwyższej jakości, który jest wzbogacony witaminą C i cynkiem, aby wspierać układ odpornościowy. Witamina C i cynk przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Zalecamy zbilansowaną i zróżnicowaną dietę oraz zdrowy styl życia.
Jedna szklanka (150 ml) naszego soku pokrywa 300 % dziennego zapotrzebowania na witaminę C i 23 % na cynk.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 221 kJ / 52 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 12 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,03 g
Witamina C: 160 mg (200 %)**
Cynk: 1,5 mg (15 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.